Szerelem első látásra

Puskás Krisztina a www.jelelababam.hu babajelbeszéd videóblog szerkesztője és a Beszélő Babakezek Program oktatója. Krisztivel és velem (Zentai Katával) sokszor találkozhattatok az elmúlt évben különféle kisbabás rendezvényeken, bemutatókon, előadásokon. Hogy csöppent a Beszélő Babakezek Programba? Megtudhatjátok írásából:

Puskás KrisztiA történet 2014 tavaszán kezdődött, amikor második kislányommal, Izabellával elkezdtünk jelelni. Már ekkor éreztem, hogy itt sokkal többről van szó, mint egy újabb babás-mamás elfoglaltságról… mi tagadás, szerelem volt ez első látásra!

2014 őszén beiratkoztunk az első Beszélő Babakezek alaptanfolyamra, majd ezt követte a játszótanfolyam, valamint a Babakezek oktatói képzés. Zentai Kata nagyon alapos és lelkiismeretes oktató, öröm volt tőle tanulni!

2015-ben Budapest déli részén több helyszínen is tartottam babajelbeszéd alap- és játszótanfolyamokat. Olyan jó volt hallani az anyukák lelkes beszámolóit az első jelekről, arról, hogy mennyivel egyszerűbb ennek a módszernek a segítségével megérteni gyermeküket. Azonban ami még ettől is nagyobb hatást gyakorolt rám, az a gyerekek tekintete. Hatalmas és őszintén érdeklődő szemekkel néztek rám az órákon: „vajon miért kalimpál ez a néni itt nekünk?” – gondolhatták. Aztán pár hét eltelte után megjelent a szemükben a csillogás: „aha, már értem mire megy ki a játék!” Visszagondolva most is látom magam előtt ezeket a szemeket. Számomra is fantasztikus élmény volt! Köszönöm!

2016 tavaszára várjuk harmadik gyermekünk érkezését, így most nem tartok babajelelős foglalkozásokat, de ha a kicsi is úgy engedi, akkor szeptembertől újra találkozhatunk az alap- és játszótanfolyamokon! Bővebb információt az induló tanfolyamokról itt találtok."