"Vicces jelelős történetek" pályázat

Egy korábbi felmérés alkalmával (Melyek a legnépszerűbb állatjelek) sok vicces állatjeles sztorit küldtek a Babakezek program vezetőjének. Lent olvashatod a válogatást.

MOST egy pályázatra hívjuk fel a figyelmed.


Bármely témában hasonlóan rövid, jelelős sztorit küldj, ami vicces vagy érdekes.

A Beszélő Babakezek oktatók kiválasztják a 10 legjobb történetet.

A 10 legviccesebb sztori beküldője közül sorsolunk egy nyertest.

A nyereménye:
Beszélő Babakezek: Menjünk sétálni c. kötete

Ha már megvan neked a Beszélő Babakezek könyvsorozat, helyette az alábbiak közül választhatsz:
•    30 perces konzultáció skypeon Zentai Katával, a Beszélő Babakezek program vezetőjével
•    egy kávé melletti beszélgetés/konzultáció a HellóAnyu! kávézójában Zentai Katával.
•    hasonló konzultáció más, általad választott Babakezek-oktatóval.

Várjuk a rövid, frappáns történeteket.

A TE történetedet küldd a kata@babakezek.hu email címre.

Határidő: 2018. január 30.

A felejthetetlen patkány
„Kislányom az utcán látott egy patkányt. Meg akarta fogni, de természetesen nem engedtem. Azzal vigasztaltam, hogy otthon este egérről fog szólni az esti mese. Miután otthon felvette a pizsamáját, jelelte az egeret. Emlékezett az ígéretemre, és jelezte is. Ekkor még nem volt egy éves.”

A cica, aki elvitte a cumit
„Elvettem tőle a cumit, majd elkezdte keresni. Mondtam neki, hogy elvitte a cica, belenyugodott, nem kereste tovább. Este alváshoz készülődve kerestem a cumiját kérdeztem is tőle, hogy nem tudja-e hol lehet... jelelte, hogy cica. Emlékeztetett, hogy reggel elvitte a cica."

A madárbarát
„11 hónapos lehetett, amikor kiszálltunk az autóból egy nagy parkolóban, és jelelte a kismadarat. Közel s távol nem láttam madarat, de ő rendületlenül jelelte. Nagy nehezen kiszúrtam az óriási Madaras Auchan logót kb. 200 méter távolról...”

A fesztelenül társalgó
„A játszótéren kisfiam szimpatizált egy öreg bácsival, aki "beszélgetett" vele, mondta neki a bácsi, hogy: néézd ott a repülő. Fiam odapillantott, aztán kinézett a parkra, egyik kezével mutatott, másikkal mutatta a bácsinak a kutya jelét. (Persze nem értette, csak kis rávezetés után.) Majd annyira megörült a bácsi, hogy ő is észrevette a kutyát, hogy hívta a saját unokáját is, hogy mondja neki: nééézd ott a kutya!”

Asszociáció
„Kati nevű, neki kedves rokonunkat is a Katica jelével jelelte saját magától. A kutyatej virágot kutya + tej jelével jelelte egymás után.”

„Páh-páh”
„Apa vacsoráztatta Fülöpöt (15 hó). Fülöp elkezdte mondani: "páh-páh" (Háp-háp). Apa pá-pá-nak értette, így másról kezdett el beszélni. Fülöp nem adta fel, újra mondta és jelelni is kezdte hozzá a kacsa jelét. A babajelbeszédben jól képzett apukánk már megértette, hogy kacsáról van szó, de még mindig nem tudta, hogy jön a vacsorához a kacsa. Fülöp ekkor kapcsolt össze először két jelet: a kacsa mellett mutatta, hogy enni. Egy kiskacsa formájú babasnacket kért apától, aki így már mindent értett, és tudott adni "páh-páh"-t Fülöpnek.”

A vitába szálló
„Noel egy éves kora körül lehetett, mikor vitatkozott velem arról, hogy ő egy madarat lát, én pedig mást... Nem hagyta magát, rázta a kis fejét és váltig állította/jelelte, hogy márpedig az madár. Nem tudott még beszélni, a babajelekkel viszont már ilyen piciként is magabiztosan tudott velem vitába szállni.”

A vezénylő
„Peti nagyon szereti az énekeket és elkezdte rendelni őket. Ha nyuszit mutatott jöhetett a Nyuszi ül a fűben, ha cicát akkor várta a Ha én cica volnékot. Aztán rájött milyen jó játék, ha egymás után jeleli a két állatot és én a megkezdett dalról, látva az újabb jelet, átváltok a másikra. Hangos kacagással mutatta hol a nyuszit, hol a cicát. Annyira édes volt.”

Értem én!
„Nagyon hasznosnak bizonyult a jelelés több ízben a Korai Fejlesztőben. A gyógypedagógussal való fejlesztésen jeleléssel mutatta a kislányom, hogy tudja, hogy 3 állat közül melyik képe melyik állathoz tartozik a tárgy-kép egyeztetés során. Így a gyógypedagógus is megértette, hogy a kis buksijában mire gondol Mári, aki meg tudta oldani a feladatot, annak ellenére, hogy megkésett beszédfejlődésű gyermek.”

Mesélj! Azt is megmondom miből.
"Egyik reggel ahogy felébredt Rebus, nagyon jelelt valamit. Végül apukája dekódolta, hogy a papagájos könyvből kéri, hogy meséljünk neki. A használt jelei: kérem, papagáj, könyv."

A TE történetedet (nemcsak állatos témában) küldd kata@babakezek.hu email címre.

A sorsolás lezajlott:

Nyertes: Sárszegi Judit

Gratulálunk!


Induló tanfolyamok

A 2018-as év első tanfolyamai hamarosan indulnak!

Ne maradj le egy ilyen jó mókáról! Várunk a kezdő vagy haladó tanfolyamokon!

A budapesti időpontokat itt találod.

A vidéki oktatók tanfolyamait itt találod.