Babakezek Találkozó a HellóAnyuban
2016. december 16. 15:05
De jó volt találkozni veletek!
Tüneményes babák, finom ebéd, jó hangulat – ez jellemezte a Babakezek Találkozót.
A téli örömökkel és az ünnepekkel kapcsolatos jeleket is tanultunk és végre kibeszélhettük magunkat!

A menü a Babakezek színeit idézte – köszönet érte a HellóAnyu!-nak.
Bujtor Ági, a HellóAnyu séfje ismét ízletes fogásokat varázsolt elénk. Ezúttal megosztjuk veletek a leves receptjét is.
Egyszerű, otthon is könnyen elkészíthető és általunk tesztelt recept. A babák is imádni fogják!
Sárgarépakrémleves céklachips-szel
Hozzávalók:
- 700 g tisztított aprított sárgarépa
- 150 g tisztított vöröshagyma darabokra aprítva
- 150 g tisztított burgonya aprítva
- 150 g fehérrépa
- 50 g vaj
- 30 ml (2 ek.) olíva olaj
- fűszerek: só, bors, kurkuma, curry
- gyömbér
- narancslé
- kókusztejszín (oppcionális)
Vöröshagymát párolunk olajon és/vagy vajon. Rádobjuk a karikázott sárgarépákat és egy fehérrépát, pár szem krumplit kockázva. Kicsit pároljuk fedő alatt, majd fűszerezzük (só, bors, kurkuma vagy curry), 1-2 percig pirítjuk, majd felöntjük vízzel, hogy bőven ellepje. Puhára főzzük. Ízesíthetjük gyömbérrel, narancslével, kókusztejszínnel ízlés szerint, ki mennyire szereti csípősen vagy lágyan.
Céklachips : vékonyra felszeletelt céklát sütőben 180 -200 fokon megsütjük, enyhén sózzuk.
A Babakezek Találkozón készített fotókat itt találod a Facebookon:
www.facebook.com/babakezek/posts/1278995545493970
Januárban találkozunk a Jelkincsbővítő Ebéden!
Kíváncsi vagy rá? Még nem ismered? Katt ide:
babakezek.hu/blog/babakezek-jelkincsbovito-ebed
- A hozzászóláshoz be kell jelentkezni
