A Beszélő Babakezek logója

A boldog szülő-gyermek kapcsolatot és a beszéd előtti kommunikáció csodáját jelképezi.

A baba még nem képes beszélni, de kézjelekkel már hatékonyan kifejezheti gondolatait. A Beszélő Babakezek logójában egy beszédbuborék a szeretlek kézjelét foglalja magába, ami azt fejezi ki, hogy a legfontosabb, amit a Babakezek program nyújt, az a szülő-gyermek kötelék erősítése.

Beszélő = beszédbuborék
Babakezek = szeretlek jelét mutató babakéz

Miért is ezek a színek?
Mert beleszerettem a lilába és

 

a Beszélő Babakezek közösséget jelképezi számomra.

Hogyan?

Évtizedekig semmi közöm nem volt a lilához, végül vettem egy lila blúzt. Rá két hétre a TV eljött a Babakezek tanfolyamra forgatni. Nem beszéltünk össze, de meglepetten tapasztaltam, hogy sokan lilás ruhát vettek fel és kislányukat is lilába öltöztették. Ez nagyon megérintett és evvel a lila berobbant az életembe. Azóta ráhangolódtam és látom, hogy a szülők is szeretik és nagyon jól illik hozzá a még „hagyományos” babarózsaszín és kék is, amitől a babaruhákat gyártók még mindig nem tudnak elszakadni.

A lila finom és rejtélyes, rendkívül izgalmas szín, ugyanakkor nyugalmat áraszt.

És a narancssárga? Hogy jön a képbe?

Kerestem, hogy mi illik a már megtalált lilához. Én a harmóniát és a pasztell színeket szerettem. Gyermekként visszahúzódó voltam, túlságosan is. Akkor legyen a harmonikus és pasztell? Nem! Itt az ideje a váltásnak és változásnak! És nemcsak a logómban, de a logóm ezt kifejezheti. Legyen kontrasztos, legyen feltűnő, legyen gyönyörködtető, legyen narancs!

Teszteltem a logót a jelelő gyermekek és az anyukák körében és nekik is a narancs-lila „jött be” egyértelműen a visszafogottabb verziókkal szemben.

A narancs egy melegséget és örömet árasztó szín.

Így vált a lila-narancs a Beszélő Babakezek színévé.

 

Zentai Kata, a Beszélő Babakezek program vezetője