A hónap sikertörténete II. – Az umi rejtélye | Beszélő Babakezek

A hónap sikertörténete II. – Az umi rejtélye

Bellus-Szűcs Detti és kislánya történetét és egy TV adás részletét hoztam ebben a hónapban.

„Kislányom Enikő 21 hónapos, éppen az első szülinapján kezdtük a Beszélő Babakezek tanfolyamot. Másfél éves korára több, mint 100 szavas szókinccsel rendelkezett, ami jelekből állt. Bátyja Ádám 10 éves, ő is sok jelet megtanult, remek mókának találja az e fajta társalgást húgával :) Amikor Enikő meglátja édesapámat, mindig hevesen jeleli a labdát, mert imád a papával labdázni!

Enikő most már beszélni kezdett, így kezdi elhagyni a jeleket, de sokszor még nem értjük meg mit mond, így ilyenkor a kezeivel segít a megfejtésben. Tegnap például odajött hozzám és azt mondta: umi! Nem értettem mit szeretne, látta is rajtam, hogy nem indultam el beszerezni a kívánságát, így jelelte nekem a cumit! – Ja, cumit szeretnél? - kérdeztem. Ő hevesen bólogatott és mondta: - Umit!”

Bellus-Szűcs Detti

 

További sikertörténeteket olvashatsz itt: babakezek.hu/blog/tag/sikertortenet

Dettivel és Enikővel szerepeltünk egy reggeli beszélgetős műsorban. Amíg én válaszoltam a műsorvezetők kérdésire, Enikő szépen eltársalgott édesanyjával a Babakezek könyveket olvasgatva. Nézd csak a videón! Észre veszed a jeleket?
A te babádnak mi a kedvenc jele?

 

 

 

Hozzászólások

Betti képe

Nagyon ügyesek voltatok! :) Nálunk a legnagyobb kedvenc a "még" jele.Ezt már a bölcsiben is és a szomszédban is megtanulták Emmától :D

Betti


Zentai Kata képe

Szia Detti,

Köszönöm, hogy veled szerepelhettem a TV-ben, és azt hogy olyan hirtelen elfogadtad a meghívást és jöttél Enkővel. Enikő pedig tüneményes volt. :-)


szucsdetti képe

Kedves Kata!

Én tartozom köszönettel, hogy ott lehettünk! Nagy élmény lesz Enikőnek is 20 év múlva, hogy láthatja magát "szinkronizálva" ;) Nagyon tetszik, ahogy feliratoztad a "szavait"!
 


Hát ez a kislány nagyon ügyi volt!


szucsdetti képe

Köszönöm! Egyébként minden baba megtanítható a babajelbeszéd elsajátítására!