Dalok, mondókák babajelekkel

Nyaralni voltunk a családommal. És persze nem tudtam elszakadni a Beszélő Babakezektől. :-) Gyakran csinálom azt, hogy bevonom a családom a vállalkozásommal kapcsolatos „játékba”. Például a nyaralásunk alatt jelelős mondókákat forgattunk, ami óriási móka volt, ugyanakkor nagy munka is.

Első körben az egyszerű, de nagyon kedvelt kétsorosokat terveztem felvenni.
 
„Mese, mese, meskete, volt egy kutyus fekete.
Meg egy icur-picurka, fehér lábú cicuska.”


A feladat: keresni egy fekete kutyát és egy fehér lábú macskát! Megvan a tökéletes kutya. Nagyszerű! Felvesszük. De elalszik a kutyus, olyan a felvételen, mintha a végét járná. Pár másodpercig tartja a fejét, majd elterül, mintha kimúlt volna… Nem baj, másnap ismét jövünk hozzá!

macska fotóA fehér lábú macska is megvan (persze több kilométerre egymástól), tüneményes kis cica, de valahogy ő is fáradt, álmos ezen a nyári délutánon. Elalszik az ölemben, így nem mutat valami jól egy kupac gombolyag, senki nem jönne rá, hogy az egy macska akar lenni. A fehér lábát is visszahúzza minduntalan. Aztán megelégeli, hogy én piszkálom és el akar szökni! Persze, hogy nem engedem. Ebből lesz egy kis harc köztünk – némi sérüléssel jövök ki belőle, majd otthon lekezelem, mert nem a mi cicánk, így nem tudom, be van-e oltva… - végül ismét beadja a derekát és marad az ölemben, de persze tovább szándékozik aludni. Egy nagy taps felriasztja picit, felkapja a fejét és jöhet a jelelés, megvan a felvétel!!! Ezt láthatjátok a videón is.

Arról nem is beszélve, hogy én a rendező szerepét szántam magamnak, a fiamat gondoltam színésznek. Tévedtem. A gyerkőc nem tolerálja annyira a húszszori felvételt, mert most kisütött a Nap, mert most elszalad a cica, mert most bementek elénk a képbe, mert … stb. Nem is értem, miért nem olyan lelkes egy kilencéves srác a babás mondókák iránt, hogy ezerszer is eljelelné?! Azért a „Tapsifüles kisnyulacskát” meghagytam neki, mert hát hogy néz ki az, hogy én mondom, hogy „apró, fehér fogamat”? Elég furcsa lenne.

Ja, a nyuszik! Azok tüneményesek voltak. De a legviccesebb a szinkronizálásuk volt. A férjem és a fiam rágcsálták a répát nyuszi módra, szerintem nagyon élethűre sikerült. Remélem, ti is elégedettek lesztek vele.

Három mondókát sikerült eddig felvennünk. Ígérem, folytatjuk. Kövesd a Babakezek Youtube csatornáját!

Beszélő Babakezek program kedvenc dalait, mondókáit ismerheted meg ebben a sorozatban.

Nézd meg a videókat, tanuld meg a jeleket és gazdagítsd velük a játékot a gyermekeddel!


Jó mókát!