Kevesebbet sír a baba?

síró babaMár olvashattunk részletet Lavács Anett, csecsemő és kisgyermeknevelő  „A babajelek szerepe a gyermeki kommunikációban” című szakdolgozatából. Megtudhattuk, hogyan nyilatkoztak a jelelő szülők a babajelbeszéd és kötődés kérdésében.

Mit tudhatunk meg "A babajelbeszéd és a sírásról"?
Gyermeke sírásainak száma csökkent-e a jelelés alkalmazásával? – szólt a szülők számára összeállított kérdőív egyik kérdése.

„A szekunder kutatásból és az interjú során már kiderült, hogy a babajelbeszéd elsajátítása és használata jelentősen csökkenti a sírások és hisztik mennyiségét, mivel a még nem beszélő gyermekeknek lehetőségük nyílik kifejezni magukat. Természetesen a kérdőív is tartalmazta azt a kérdést, hogy a babajelbeszéd alkalmazása óta csökkent-e a sírások száma. A kérdőívkitöltők válaszainak eredménye a következő:

A válaszadók közül 14fő (28%) „Nem”-mel nyilatkozott, míg 43 fő (72%) szerint csökkent a sírások és hisztik mennyisége a babajelbeszéd használata óta. „A babajelbeszéd és kötődés” kérdésemben többen kifejtették, hogy nagyobb lett a nyugalom a jelelés alkalmazása óta, kevesebb lett a hisztik száma és több a jókedv, nevetés. Ez egyértelmű eredmény arra, hogy a babajelbeszéd használata során a frusztráció csökken a gyerekekben.”
 

További blogposztokat olvashatsz hiszti témában a Babakezek Blogban: babakezek.hu/blog/tag/hiszti
És neked mi a tapasztalatod?