Meg tudom tanulni a babajelbeszédet? | Beszélő Babakezek

Meg tudom tanulni a babajelbeszédet?

babakezek telefon jeleA héten több előadást is tartottam a babajelbeszédről és a Beszélő Babakezek módszerről. Felmerült egy tipikus kérdés az egyik anyukától: "Meg tudom majd tanulni a módszert és a jeleket?"

Igen! Nagyon egyszerű. Jó hír, hogy a baba nem tanul meg mindent egyszerre, csak fokozatosan, így neked is rengeteg időd lesz megismerni a jeleket. Ráadásul a kicsit körbevevő világot 20-30 jól kiválasztott jel már teljesen lefedi, szinte mindent ki tud fejezni két tucat jel segítségével. Abban pedig sokat segítek a tanfolyamon, hogyan vezesd be a jeleket.

A 6 hetes Beszélő Babakezek tanfolyamon kicsit több mint 100 jelet sajátítasz el, ez nem egy óriási szám. Van, aki akár egy nap alatt is megtanulja, hiszen ezek nagyrészt szimbolikus jelek, könnyű megjegyezni. De nem szükséges előre mindent megtanulnod, elég, ha csak egy kicsit a gyermeked előtt jársz és így egy nap helyett egy év alatt ismered meg a jeleket. No, az meg már igazán nem vészes, észre sem veszed. És mire a babád annyira belelendül, hogy naponta tanulna jeleket, te is járatos leszel benne, képes leszel felvenni vele a ritmust és csuda jó móka lesz az egész családnak, garantáltan élvezni fogjátok!

 

Hozzászólások

Acél Andrea képe

Nekem sokat segített a jeltanulásban, hogy ott helyben, amikor tanultuk, Kata után jeleltem én is és próbáltam kötni valamihez. Általában logikusak a jelek. Amelyik pedig nem annyira egyértelmű, arra valami emlékeztetőt találtam ki. Például a cipő jele számomra olyasmi, mintha a sáros cipő tapát ütögetnénk össze, hogy lepotyogjon róla a rászáradt sár. ;)


Acél Andrea képe

tapát = talpát 


Betti képe

Nekem is az segített,hogy Kata után mutattam én is a jeleket. Szerencsésnek érzem magam,mert így a jelek 90%-a meg is maradt rögtön smiley De többen mondták,hogy kitették otthon a fotókat így mindig rá tudtak pillantani. Szerintem,ha van hely,ez egy tök jó ötlet. wink

Betti


Szerintem is sokat segít, hogy a foglalkozások során a jelek többször visszajönnek egy adott szituáció simétlésénél, vagy éppen módóka, éneklés közben. Ha valamihez köthető, akkor nem csak a gyerkőc tanulja könnyebben, hanem a szülő is! :) 

 

Czetiné B. Rita