A hisztik a tizedére csökkentek | Beszélő Babakezek

A hisztik a tizedére csökkentek

Dr. Féjáné Tóth Emese arról mesélt nekünk, hogy kisfia egy igazán erős egyéniség, és a babajelbeszéd nagyban megkönnyítette az életüket és a köztük lévő kommunikációt. Csökkent a hisztik száma és meglepő módon örökmozgó kisfiát is sikerül leültetnie egy kis közös olvasásra.

Mikor találtál rá a módszerre?

Barnabás, aki most másfél éves, születése pillanatától erős egyéniség. Mindig halasztást nem tűrő módon adta tudtomra, hogy ő azonnal akar valamit. Sokszor sajnos nem volt egyértelmű, hogy mit szeretne és akkor „vége volt a világnak”.  Olyan módszert kerestem, amely abban segít, hogy megértsem fiamat addig, amíg szavakkal nem tudja magát jól kifejezni. Ekkor találkoztam Zentai Katával, majd jártunk kisfiammal a Beszélő Babakezek tanfolyamára. Azóta Barnabás már elkezdett beszélni, több jelet is használ, és a lényeg, hogy a hisztik a tizedére csökkentek. A módszer révén kialakult egy közös nyelv, amit mindketten tudunk használni, így megértem őt és ő is ki tudja fejezni magát.

Miben nyújt nektek segítséget a könyv?

Kisfiam minden játékot szeret, kivéve, amit ülve, türelmesen kell játszani. Tehát a könyvlapozgatás, olvasgatás sem tartozik igazán a kedvelt időtöltések közé. Ám a könyvsorozat könyveit örömmel olvassa, hiszen interaktívan tudjuk alkalmazni. Mára már ő maga veszi elő és hozza nekem, hogy olvassunk, jeleljünk belőle. Számtalan alkalommal hívta fel a figyelmemet olyan dologra, amit én nem vettem észre a könyvben, így az is kiderült, hogy neki más dolgok fontosak egy könyvből, mint nekem. Olvasás közben előfordul, hogy kiragad egy képet azt jelelve. Onnantól arról kell beszélgetnünk. Nagyon szépek a rajzok, a kellemes színek, a kis versecskék pedig a kisded korosztálynak szólnak, kedvesek, egyszerűek, érthetőek. A letisztult rajzok és a versek szimbiózisban vannak a könyv oldalán található jelrajzokkal.  A hozzánk-vendégségbe járó gyerekek is kiemelt figyelmet fordítanak ezekre a könyvekre, korosztályra való tekintet nélkül.

Várjátok már a folytatást?

Már nagyon várjuk a további kötetek megjelenését is. Minden olyan anyukának szívből tudom ajánlani a babajelelést, illetve ezt a két könyvet, akinek impulzív, dinamikus, akaratát hajthatatlanul kifejező gyermeke van és szeretné vele megtalálni a közös hangot.

 

Hozzászólások

Betti képe

Nagyon ismerős... Mintha rólunk írták volna :)

Betti