A hónap sikertörténete: Tudni, mire gondol a babánk | Beszélő Babakezek

A hónap sikertörténete: Tudni, mire gondol a babánk

babakezek babajelbeszéd„A 18 hónapos kisfiammal öt hónapja ismerkedtünk meg a babajelbeszéddel és a Beszélő Babakezekkel. Gergő mióta rájött, hogy a jelekkel úgy tudja kifejezni magát, hogy én is megértsem, lelkesen tanulja őket.

Jelekkel kér enni, inni, mutatja, ha álmos vagy fürödni menne, hogy mit néz a könyvben vagy mit látott meg valahol a szobában (amit mi addig észre sem vettünk). Jeleli, ha épp mesét nézne, buborékot kergetne, stb. Nagy könnyebbség ez mindannyiunknak. A korábbi hisztik megszűntek és így kellemesebben telnek a napjaink. Fantasztikus dolog, hogy legtöbbször tudom, mire gondol. Mi már régóta beszélgetünk, minden nap.

Néhány kimondott szava mellett mostanra közel 70 jelet használ, kedvencei az állatok. Sétáink során is legtöbbször a madarakat és a kutyákat keresi és jeleli.

A szomszédunkban Gergővel egy időben született egy kisfiú és gyakran találkozunk. Egyszer, amikor nálunk vendégeskedtek, a szomszéd kisfiú nagy monológba kezdett. Mondta és mondta a magáét babanyelven, már-már csipogó magas hangon. Mi meg csak mosolyogtuk, hogy milyen aranyos. Mire az én kisfiam elkezdte neki mutatni a madár jelét.
A mosolygás ekkor hangos nevetésbe csapott át!

A babajelbeszédnek köszönhetően több vicces és meglepő eset történt velünk. Érdekes volt például megfigyelni, hogy egy kis elesés hetekig foglalkoztatta Gergőt. Amikor eszébe jutott a baleset, elmutogatta az egész jelenetet (elesett, fájt, sírt). Ezt később fel tudtam használni arra, hogy megértessem vele, hogy legközelebb óvatosabb legyen. Máskor a nagyszülőknél egyszer látott vendégnyuszit egy hónap múlva, a következő látogatásunkkor rögtön megérkezésünk után keresni kezdte. Jelek segítségével sikerült leszoktatni a szopizásról. Tudom, hogy neki a pókhálózó seprű egy virágra hasonlít és azt is, hogy ha nem jártunk volna Babakezek tanfolyamra minderről lemaradok...!

Szerencsére nem így lett! Köszönjük a szép élményeket!”

Bartha Eszter
 

Olvass további érdekes és inspiráló történeteket a Babakezek Blogon:
babakezek.hu/blog/tag/sikertortenet
babakezek.hu/blog/tag/szuloi-elmeny

 

Hozzászólások

Zentai Kata képe