Beszélő Babakezek - első hazai interaktív mesekönyvek | Beszélő Babakezek

Beszélő Babakezek - első hazai interaktív mesekönyvek

Beszélő Babakezek könyvsorozat két kötetének interaktív elektronikus változata is megjelent 2012-ben a Tessloff Babilon Kiadó úttörő vállalkozásának köszönhetően.

A babajelbeszédes könyvsorozat ötletadójaként és szakértőjeként az e-könyvek megalkotásában én is részt vettem (Zentai Kata).

A Beszélő babakezek első és második kötetéhez elérhető és letölthető az interaktív mesekönyv alkalmazás, melyeket az iTunes iBookstore-ból tölthetünk le.

  • Beszélő babakezek, Menjünk sétálni! interaktív mesekönyv babajeles videókkal
  • Beszélő babakezek, Gyere játszani! interaktív mesekönyv babajeles videókkal

A legkisebbeknek készült rajzos-zenés képeskönyvben gyerekek és felnőttek együtt fedezhetik fel a világot.
A képeken az egyes jelenetek megelevenednek (pl. a mobiltelefon kijelzője beindul, a bogár mászik a fatörzsön, a pillangó repdes stb.).
Az e-könyvekben még több jel megtalálható, mint a nyomtatott változatukban és a jelek grafikájára rákattintva rövid videó is segíti a megértést.

„Nekünk a két Babakezes interaktív könyv már megvan. Minden jelet videón meg lehet nézni és csuda aranyosan mozognak a figurák is.”
Nemes Orsi


Neked már megvan?
Ha nincs, nyerd meg a JÁTÉK-ban a babakezek.com/facebook-on!

Hozzászólások

Zentai Kata képe

Ezt a fotósorozatot ma reggel kaptam. Köszönöm Rebusnak és szüleinek! :-)


- Hol is van a kedvenc oldalam? Ez nem az... söprögetem... söprögetem...


Zentai Kata képe

- Aha, alakul! Végre itt a legjobb oldal. Mozgatja a fejét, a farkát a kutya, csuda édes!


Zentai Kata képe

- Nézzétek, itt a KUTYUS!

A kutya jele: a combunkat ütögetjük a tenyerünkkel, mintha lábhoz hívnánk a kutyát. Rebus még picike, egyéves sincs, így nála a jelek egy kicsit elnagyoltak, itt például a mellkasát ütögeti a combja helyett. De Anya és Apa megérti őt, így nagyon boldog. :-D

Rebus már sok más jelet is használ, ugye Anya, Apa? :-)


Már sokat jelel Rebus, de vannak hullámok, mikor hogy van kedve. Általában ébredés után és alvás előtt mindent jelel, amit tud, miközben Apa vagy Anya egy versikét, mesét mond neki. Még nem számoltam össze, hogy mennyi jelet mutat, de mindig nagyon meglepődünk, hogy miket meg nem jegyzett. Legtöbbször visszajeleltek: Lámpa Enni, inni Baba, mackó Elefánt, kutya, cica, madár Könyv Dolgozni - reggel mikor apa elmegy dologzni, mindig mutatja, vagy ha Apa nincs velünk és kérdezik, hol van apa. :) Banán, narancs (mandarin :)) Tej, bár ezt most már ritkán, már nem iszik sok tejet. Babakezekes könyvecskékből kb minden állatot, játékot mutat, de olyan az érzésem, hogy nem mindet tudatosan használja, hanem azért, mert ott mindig ezt mutatjuk. Gondolom, ebből lesz aztán a tudatos jelhasználat.

Zentai Kata képe

Hú, tényleg sokat jelel Rebus. :-) 


De cuki ez a kislány! Tényleg nincs még egyéves? Mennyi idős? Nem túl kicsi az elektornikus kütyükhöz? Látom könyv is ott van, azt is szereti olvasni?


Tényleg még nincs egyéves, majd januárban. :) Ezeket a kütyüket csakis szülői felügyelettel "használja". Egyre ügyesebb a használatában, a kikapcsoló gombot már ügyesen használja, ha nem tetszik neki ami lát, illetve oda tud a kedvenc oldalához lapozni. És igen a könyveket is szereti, főleg, ha énekelem hozzá a versikét. Minden könyvet szeret, ami neki való, természetesen Apával vagy Anyaval együtt nezegetve, mesélve izgalmas, és már odalapoz, amit hallani szeretne. :)

Betti képe

Nagyon édes,és milyen ügyes! smiley A picik nálunk is a mellkasukat ütögették a kutyusnál smiley

Betti