A Beszélő babakezek könyvek nagy kedvencek | Beszélő Babakezek

A Beszélő babakezek könyvek nagy kedvencek


Anita, a 10 hónapos Bíborka anyukája írt nekem a kedvencükről:

„Kata, nem fogod elhinni mi volt az első két szava Bíborkának jelbeszéddel: víziló és fóka :-). Igen, ebben is az általunk imádott babajelbeszédes mesekönyvek a "ludasak". Mindkét állatot tapsikolással mutatja, de ha mondom, hogy víziló vagy fóka, akkor magától tapsol, már kép nélkül is. Úgy is működik, ha mondjuk nyűgös a babakocsiban, és elkezdem mondani a kis versikét, már egyből készíti a kis kezeit, és a vízilónál vagy fókánál tapsikol. Egyből jókedvre derül. :)
Ha tilos helyekre akar tévedni a lakásban, ezekkel a mesekönyvekkel, és versikékkel vissza lehet hívni akárhonnan. Tényleg úgy működik, mint anno egy csokireklámban a távirányító. :) Minta gombnyomásra jönne vissza egyből, ha meglátja a könyveket, vagy meghallja a verseket.
Amíg nem tudott ülni, addig úgy oldotta meg a jelelést, hogy ha vettük elő a könyveket, akkor máris hasra vágta magát, és készítette a kezeit tapsra. :)

Más anyukáknak is ajánlottam a Beszélő babakezek könyvsorozatot. Mindenki azt tapasztalta, hogy ezek tényleg a gyerkőcök kedvencei lettek pillanatok alatt.

Még egyszer köszönjük és alig várjuk a további részeket!”

Anita

Te már ismered? Mi a babád kedvence a könyv(ek)ből?

 

További blogbejegyzések a Beszélő babakezek könyvről:

babakezek.hu/blog/ikrek-egymas-kozt

babakezek.hu/blog/a-hisztik-a-tizedere-csokkentek

 

 

Hozzászólások

Betti képe

Tényleg ezt váltják ki ezek a könyvek :) Nekünk maga a "könyv" jele nagy kedvenc és nem tudom miért de 90%-ban mindig ezeket a könyveket hozzák ;) Nekünk a 3. rész még nincs meg :( de az első kettőt kívülről fújják :) Ha muszáj kedvencet választani akkor a "cica" és a "buborék" jele. :)

Betti


Nálunk is nagy kedvencek a beszélő könyvek. :) Első jele a kislányomnak a lámpa volt kb a 2. foglalkozás után. Azóta már mutatja a kulcsot, a kutyát, tapsikol a kisautónál, a labdánál. És a nagy kedvenc lett a lepkés dal miatt a lepke jele, amit édesen próbál mutatni is. :)

 


Fanni is nagyon szereti a könyveket és különösen a babakezek sorozatot. Már 6 hónapos kora óta mutogatom neki a jeleket, de csak 11 hónaposan indult meg nála a jelelés. De most aztán abba sem hagyja sokszor még félálomban is "mutogat". smiley Szerintem nagyon jó, hogy egy-egy oldalon nincs rengeteg minden csak az az egy-két fontosabb állat/tárgy amiről az az oldal szól. Fanni kedvence a baba. Amikor azt mutatja nem csak a karjait ringatja hanem az egész testével mozog. Nagyon édes! smiley


Zéti még csak 7 hónapos, mutogatom neki a jeleket lelkesen :) Az összes Babakezek könyvet megvettem, nagyon várom, hogy majd mutathassam neki és ő is jeleljen!


Szonja első jele a "kisautó" volt,miközben a "Gyere játszani!" kötetet lapozgattuk. Mindent megtanult belőle jelelni,nagyon szerette.Bár már nem nagyon jelel,még most is lapozgatja mindhármat.Banán evés közben pedig gyakran mondja,hogy "Szereti a banánt.Majom is szereti.Zsiráf nem szereti.Lombot eszik." :)

Szulovszky Brigi (Szonja anyukája)


Zentai Kata képe

"Remek könyvecskét nyerhettek, mely már 0 hónapos kortól adható a baba kezébe! A baba az éles kontúrú formákat, a tiszta színeket észleli az első hónapokban. 20-25 centiméterre élesedik a látása. 2-3 hónapos kortól
kezdi a formákat megkülönböztetni. A megkaparintott tárgyakat
markolássza. Tiszta pamut oldalak, élénk színek, változatos formák!" http://tessloff-babilon.hu/konyvek/minivilag/pamutkonyv/item/827-n%C3%A9gyzet.html


papkata képe

Jó olvasni ezeket a kedves hozzászólásokat. Sokat dolgoztunk rajta, hogy a könyvek használhatóak, szerethetőek legyenek. Többek közt a nagyobbik lányom, Árnika, mint szűrő működött közre. Ami átment az Árnika teszten, az oké. A többit átrajzolni.

Pap Kata


A kisfiam még csak 7 hetes, de mindenképpen szeretném használni majd a babajeleket vele. Tapasztalatom így még nincs.

 

 


Nagyon várom a anfolyamot! ankám mg csak 4 hónapos, de olykor értem, mit akar "mondani". Biztos vagyok benne, hogy jelekkel mg könnybb lesz beszélgetnünk :) Ó, s azt hiszem, a karácsonyi ajándék is megvan :)

"Nyitott szemmel álmodom, de nem vagyok magam"


Mi még nem ismerjük,de szeretnénk nyerni egyet belőle! :-)

 


Nem ismerjük ezeket a mesekönyveket, de ezentúl keresni fogom. Legkisebb unokámnak szeretnék nyerni egyet! 9 hónapos, szereti a mesekönyveket, nemcsak nézegetni, de megkóstolni is! :)


Tetszik! :-)


Én sajnos még nem ismerem, ezért nagyon szeretnék egyet nyerni, hogy kipróbálhassam.

A kisfiam nagyon szereti a könyveket nézegetni,de sajnos ami nem textilből készült azt még előfordul,hogy szétszaggatja,ezért lenne ez szuper.


A picibabánkat lehet majd fejleszteni ezzel a könyvvel, de a nagyobbat is érdekelné, mert a kézjelek egy olyan dolog amivel eddig még nem találkoztak és érdekesnek tartanák...


Kisfiamnál még sajnos nem használtuk, nem ismertem, nem hallottam róla (pedig nagyon szereti és szerette pici babának is a könyveket, biztos nagy siker lett volna), de azóta sok ismerősöm dícsérte a beszélő babakezeket, utána olvasgattam. Igaz még csak a pocakban van a kistesó, de vele szeretném majd kipróbálni. Remélem csakis pozitív véleményem lesz nekem is :)

Moncsi


Szimpatikus könyvek, szívesen megismerkednénk vele :)


Örülnénk:) Amúgy is most ismerkedünk a könyvekkel :)


Egyelőre nem ismerjük ezeket a könyveket, de nagyon szeretnék nyerni egyet a kislányom 1 éves szülinapjára! :-)

Szilágyi Anita


A 3 éves nagylányom kedvencei a tej, a kismadár, a könyv, és a fa jele volt. Ezeket mai napig használja is. A minap a 3 hónapos kishugával lovacskáztunk, mikor vége lett, a nagylányom megfogta a huga két kicsi kezét és összeérintette őket, a még jelét mutatva ezzel. Szóhoz sem jutottam a meglepetéstől, nagyon meghatódtam, és persze hogy lovacskáztunk tovább. :-)

Andrea


Nagyon tetszik amit láttam belőle, a könyv megszerettetésének is jól használhatónak tűnik a babáknál.


Nem ismerem a könyvet, de nagyon sok jót hallottam róla, és nemsokára megszületik az öcsém kisfia, neki szeretném ajándékba. (Az még csak naóhab a tortán, hogy pont karácsonyra van kiírva a kismama :))


Már lapozgattam ilyen babakezek könyvet, de nekünk még nincs. Még csak barátkozunk a jeleléssel.

Zenta


Csak most találtam ezt az oldalt, és nagyon tetszik ez a korai kommunikáció. Szerintem ott leszünk a következő tanfolyamon. :)


Acél Andrea képe

Liza ma kapta meg az első Beszélő Babakezek könyveit. Fürdés előtt végig is lapoztuk, jeleltem neki belőle kacsát, macit, labdát és minden olyat, aminek már tudom a jelét. Nagyon szépek a rajzok, egyértelműek, így könnyen felismerhetőek. Megkönnyíti a tanulást! :)


Már nagyon várom, hogy a kislányom is használja a jeleket. 

kvike


Most hallottam először a beszélő babakezek könyvről! Szívesen kipróbálnánk! :)


A héten kezdtünk ismerkedni a jeleléssel, egy tájékoztató előadáson. Tanfolyamra szeretnénk menni, könyvünk még nincs. A tájékoztatón lapozgattam a könyveket, nagyon kedves állatkák vannak benne :-)


Most hallottam róla először,mi is szívesen kipróbálnánk :)

Kovácsné Veres Judit


Mindenkep befogok szerezni egy ilyen konyvet. Nagyon hasznos mert segiti a baba tanulasat mikozbe jol erezhetjuk magunkat mindketten. Koszonom , hogy bemutattatok a konyvet, engem megfogott.

Nekünk sajnos nincs még meg egyik könyv sem, de Karácsonyra tervben van. Az első gyerkőc esetében nem használtuk, de így is sok jelet elsajátított önállóan, és lelkesen használja. Dec. elejére várjuk a második babánkat, vele viszont szeretnénk kicsit alaposabban jelelni, bízom benne, hogy sikerülni fog.


Zentai Kata képe

Kisorsoltuk a JÁTÉKunk nyertesét: Nemes Orsi.
Gratulálunk!

Nyereményed átvételével ill. postázásával kapcsolatban keress meg minket: info@babakezek.hu


Zentai Kata képe

Egy másik tanítványom (ő is Anita) :-) írta nekem:
„Fantasztikusak a Beszélő Babakezek könyvek! Nagyon aranyosak a versek, a grafikák, és ebből valóban elég könnyű megtanulni a jeleket is. A kislányom még 8 és fél hónapos, de már azért mutogatok neki egy-két jelet. Egyértelműen a kedvenc könyvei ezek a könyvek! Én mindenkinek ajánlom, még azoknak is, akik nem akarnak egyébként jelelni, mert ez a grafika épp olyan, ami megragadja a gyermeki fantáziát ilyen pici korban is (mi kb. 4 hónapos korától nézegetjük, és már akkor mosolygott a rajzok láttán)”

 


Még mi is picik vagyunk a jeleléshez 11 hetesen, de én már nagyon várom, hogy végre hatékonyabban kommunikáljunk a lánykával. (Tavasszal legkésőbb biztos megjelenünk majd egy tanfolyamon. :)) De a könyveket mi is nagyon szeretjük. A csöpp akkor hasal nyugodtan, szívesen, ha van előtte egy szép színes kacagtatós lapozó könyv a kedvenc képénél kinyitva. :) És ez nagy áldás, mert enélkül utálta. :p


Zentai Kata képe

Édes lehet az egyik legfiatalabb olvasó. :-) heart